Erik(1973, Zierikzee) kwam al vroeg in aanraking met HaFaBra-muziek via de lokale muziekvereniging. Het instrument dat zijn onverdeelde aandacht kreeg was de trombone.
In diezelfde tijd leerde hij via lp's de jazzmuziek kennen en raakte hij volledig in de ban van deze muzieksoort. Het spelen in dixielandbands werd aangewakkerd door twee voorbeelden op trombone, nl. Dick Kaart en Bert Boeren. Stylistisch kwamen daar ook spoedig modernere voorbeelden bij zoals Bart van Lier en J.J. Johnson.

Door het vele optreden en de toewijding aan de trombone werd toelating aan het conservatorium een logisch vervolg. Hij studeerde in Alkmaar bij Lex van Wel en deed examen met een Cum Laude beoordeling. Daardoor kwam de weg vrij om een 2e-fase studie jazz-trombone UM te gaan doen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Hij kreeg les van docenten als Erik van Lier, Martijn Sohier, Bert Boeren, Mark Nightingale en Jilt Jansma.

Erik is als freelance trombonist verbonden aan o.a. 'The Ramblers' en 'The Glenn Miller Memorial Orchestra' en als ramplecent bij de Luchtmachtkapel, de Marinierskapel, de KMK-JWF Kapel en bij de musical 'Dirty Dancing' van Joop van den Ende Muziekproduktions.
Hij is niet alleen dirigent van de Schoorlse Bigband, maar ook van de Alkmaarse Bigband en de Seabreeze Bigband uit IJmuiden. Naast het dirigentschap is hij ook werkzaam als arrangeur.